Novice

Konferenca Z globalnim učenjem do globalnih ciljev

Konferenca Z globalnim učenjem do globalnih ciljev

Nevladne organizacije, združene v projektu »Konzorcij NVO: Z globalnim učenjem do globalnih ciljev«, pripravljamo istoimensko konferenco in izkustveno predstavo “Skozi oči begunca”.

tudi ti, konzorcij NVOKonferenca bo potekala v sredo, 19. oktobra, od 10.30 ure dalje v Knjižnici Otona Župančiča (Kersnikova 2, Ljubljana), predstavo pa si bo moč ogledati pred in po osrednjem dogajanju konference v Zaklonišču MOL pod Argentinskim parkom. Rok za prijavo na konferenco je podaljšan do 10. Oktobra. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca.

Vabilo in program konference

Konferenca bo združila različne deležnike (odločevalce, izobraževalce, nevladnike in ostale radovedne), ki si želijo novosti in izmenjave izkušenj področju globalnega učenja. Z dogodkom želimo nasloviti in predstaviti globalno učenje kot podlago za uresničitev ciljev trajnostnega razvoja, povezati različne sektorje in posameznike, ki delujejo na področju globalnega učenja oz. jih to področje zanima, in iskati rešitve za vzpostavljanje vključujoče družbe.

Ob robu konference se boste lahko udeležili tudi interaktivne izkustvene gledališke igre Skozi oči begunca, ki jo je društvo Humanitas razvilo v okviru projektov Skozi oči begunca in S.A.M.E. Skozi sodelovanje v gledališki predstavi bodo udeleženci dobili priložnost podoživeti občutke, stiske in tudi kršitve pravic ljudi na begu. V igri bodo udeleženci prevzeli identiteto beguncev in migrantov in se s pomočjo voditeljev/igralcev podali na pot skozi neštete ovire in nevarnosti do izbranega cilja. V pripravo in izvedbo gledališke igre so vključeni tudi ljudje z migrantskim in begunskim ozadjem.

Vljudno vabljeni!