Novice

Predstavitev drugega poročila o spremljanju delovanja RTV Slovenija po sprejetju novega zakona

Predstavitev drugega poročila o spremljanju delovanja RTV Slovenija po sprejetju novega zakona

Pri Mirovnem inštitutu opravlja skupina raziskovalcev in novinarjev spremljanje (monitoring) delovanja RTV Slovenija po sprejetju novega zakona o RTV Slovenija.

Osredotočamo se na dokumentiranje in analizo izbranih področjih njenega delovanja: kako se uresničujejo predpisane obveznosti in postopki, kakšni problemi nastajajo pri uresničevanju zakona, kako se uresničujejo napovedi in obljube predlagateljev zakona iz referendumske kampanje, koliko pregledne in javnosti dostopne so spremembe, ki so posledica novega zakona, kakšne spremembe je mogoče opaziti na področju neodvisnosti RTVS, političnega nadzora in vpliva na programske, finančne in kadrovske rešitve.

Tukaj si lahko ogledate drugo poročilo o monitoringu, ki zajema obdobje od maja do novembra 2006. Tokrat smo se osredotočili na štiri tematske sklope: 1. spremljanje izbranih programskih vsebin RTV Slovenija, 2. spremljanje kadrovskih sprememb na RTV Slovenija, 3. spremljanje delovanja programskega in nadzornega sveta in 4. spremljanje sprejemanja in vsebine novega statuta RTV Slovenija.

Drugo poročilo je bilo predstavljeno na novinarski konferenci v ponedeljek, 27. novembra 2006. Ob tem so sodelavci projekta spremljanja delovanja RTV Slovenija, Sandra B. Hrvatin, Boris Vezjak, Janez Aljančič, Špela Stare in Brankica Petković, predstavili tudi pritožbo uredništvu informativnega programa TV Slovenija glede prispevka v Odmevih.Drugo poročilo | Prvo poročilo