Kultuar

V letu 2008 je fundacija Anne Lindh pobudnica kampanje 1001 Dejanje za dialog, ki je posvečena promociji skupnega védenja in spoštovanja do sredozemskega območja. V dvanajstih mesecih se bodo po Evropsko – sredozemskem območju, od Maroka in Portugalske do Libanona in Turčije ter od Litve in Poljske do Grčije in Egipta odvijali številni dogodki posvečeni medkulturnemu dialogu. Osrednji dogodek kampanje bo Evropsko – sredozemska noč dialoga, ki bo 22. maja 2008 istočasno in povezano potekala v 37 državah ter tako združila različne glasove v en sam glas za dialog, medsebojno spoštovanje in razumevanje.

Vodja projekta: Lev Kreft
Sodelavki na projektu: Lidija Radojević in Jasna BabićIzvedba

Mirovni inštitut v sodelovanju s KUD Anarktiko prireja v sklopu Evropsko – sredozemske noči dialoga KULTUAR, ki se bo odvijal 22. maja 2008 od 17. ure dalje v in pred Klubom Gromka v AKC Metelkovi mestu. Dogodek bo razdeljen na dva dela; v prvem, popoldanskem, pripravljamo omizje na temo ‘Sredozemlje: Dialog ali konflikt?’, kjer bomo odprli različna vprašanja vezana na evropsko-sredozemsko območje: njegova umetnost in kulturna raznolikost, potek migracij v preteklosti in danes ter sodobne ekonomsko-politične in kulturno-izobraževalne pobude integracije Sredozemlja. V drugem, večernem delu pa se bodo predstavili različni glasbeni ustvarjalci, ki v svojem delu povezujejo raznoliko kulturno dediščino Sredozemlja, Srednje Evrope in Balkana.

Program:

17.00 – Omizje ‘Sredozemlje: Dialog ali konflikt?’ (Klub Gromka)
Udeleženci: dr.Lev Kreft, dr. Nada Trunk Širca, dr. Klemen Klun, Janez Pirc, Zoran Potič
20:00 – Kar češ brass band (dvorišče pred Klubom Gromka)
20:00 – Kulinarični kotiček (Schengenska kuhinja, dvorišče pred Klubom Gromka)
22:00 – koncert Karavana iluzij / Illusion karavan (Klub Gromka)
24:00 – Haris Pilton DJ live act (Klub Gromka)

Povezave:
http://www.euromedalex.org
http://www.1001actions.org
https://www.mirovni-institut.si
http://metelkova.org/gromka

Dogodek je del regionalne kampanje “1001 Dejanje za dialog” fundacije Anna Lindh za dialog med kulturami za povečanje miroljubnega sobivanja in medkulturnega dialoga v Evrpsko – sredozemskem območju. Dogodek je izveden s finančno pomočjo fundacije Anna Lindh.

Partnerji:

KUD Anarktika

Financerji: