Novice

Referendum 2022: Zakon o RTV Slovenija

Referendum 2022: Zakon o RTV Slovenija

V soočenju je svoja stališča do Zakona o RTV Slovenija predstavilo osem posameznikov in društev, ki uradno sodelujejo v referendumski kampanji. Na soočenju je gostovala tudi Brankica Petković, raziskovalka na Mirovnem inštitutu:

“Glasujmo ZA zakon, zato ker prinaša spremembo v sistemu, načinu, velikosti, sestavi organa, ki je bolj racionalen, efikasen, kompetenten. Prenaša se imenovanje na vrsto strokovnih institucij in organizacij. Ni res, da so politične, Svet za kulturo sestavljajo kulturniki, ne politiki, Svet za varstvo okolja sestavljajo gospodarstveniki in okoljevarstveniki. Dajmo stroki, da imenuje predstavnike. Ni možno, da nimamo zaupanja v zaposlene in stroko, imamo pa v parlament in politike. A je to res? Naj to odločijo volivke in volivci. RTV prispevek. To ni zakon o RTV prispevku. Tukaj ni Goloba, je civilna družba. Ne moremo vedet kaj bo.”

referendum o rtv soocenje

Gre za drugo soočenje od štirih glede Zakona o RTV Slovenija, v katerem bodo sodelujoči predstavili argumente, zakaj na referendumu glasovati za zakon oziroma proti njemu. Soočenje je vodila Vida Petrovčič.

Posnetek soočenja si lahko pogledate na tej povezavi.