Novice

Vabilo na novinarsko konferenco ob kavi

Vabilo na novinarsko konferenco ob kavi

Kljub splošni podpori se ženske v politiki v Sloveniji še vedno soočajo s številnimi ovirami, ki jih je treba preseči, če hočejo biti na pomembnih funkcijah.

openn, logo projektaVabimo vas na novinarsko konferenco ob kavi, ki bo v torek, 7.7.2015 ob 13.30 h v Art kavarni hotela Piramida, ul. Heroja Šlandra 10, Maribor, na kateri vam bomo predstavili rezultate študije o ovirah in potrebah kandidatk na lokalnih volitvah, v kateri je preko spletne ankete sodelovalo 160 žensk, spletni interaktivni zemljevid o prisotnosti žensk v slovenski politiki na nacionalni in lokalni ravni in zanimive izseke iz analize zadnjih lokalnih volitev. Spregovorili bomo še o ženski solidarnosti v Sloveniji, o oblikovanju podporne mreže aktivnih žensk v lokalni politiki ter o izkušnjah oz. dobrih praksah aktivnega delovanja žensk v politiki na Norveškem.

Z vami se bodo pogovarjale strokovnjakinje in članice projektne skupine OPENN Vlasta Jalušič (Mirovni inštitut), Milica Antić-Gaber (Filozofska fakulteta), Metka Roksandić (Ženski lobi Slovenije), Jasmina Vidmar (Skupnost občin Slovenije) in Liss Schanke (Norveško združenje za lokalno in regionalno upravo), ki bo govorila v angleščini.

Za več informacij se lahko obrnete na +386 1 234 77 20.

Vabilo na novinarsko konferenco projekta OPENN

***

Kako bo projekt OPENN prispeval  k spremembam?

–  z večjim poznavanjem ovir, ki ženskam otežujejo vstop v politično polje in dostop do pomembnih položajev pri političnem odločanju ter o prednostih večje udeležbe žensk v politiki;
– z ozaveščanjem o pomenu enakega sodelovanja žensk v politiki;
– z odpravljanjem stereotipnih  predstav o (ne)primernosti žensk za politiko;
– s povečanjem pripravljenosti različnih akterjev na izvajanje ukrepov za večjo zastopanost in udeležbo ter za krepitev vloge žensk v politiki;
– s širjenjem vednosti,  sposobnosti in medsebojne podpore žensk v politiki na lokalni ravni.

Projekt financira:
financerji_logo_openn1