Novice

Vzpostavitev mreže za ženske v lokalni politiki

Vzpostavitev mreže za ženske v lokalni politiki

Govorke Metka Roksandić (Ženski lobi Slovenije), Vlasta Jalušič (Mirovni inštitut) in Milica Antić-Gaber (Filozofska fakulteta).

Govorke Metka Roksandić, Vlasta Jalušič in Milica Antić-Gaber.

V okviru projekta OPENN v teh dneh potekajo v Mariboru delavnice z ženskami, ki so aktivne v lokalni politiki – z županjami, podžupanjami in svetnicami. Namen delavnic je izmenjava izkušenj, identifikacija potreb političark in vzpostavitev lokalne mreže, ki bi ženskam v lokalni politiki nudila strokovno in moralno podporo. Na sicer interaktivnih delavnicah so govorke poleg članic projektne skupine OPENN, Vlaste Jalušič, Milice Antić-Gaber, Metke Roksandić, Jasmine Vidmar in Liss Schanke (iz Norveške), še nekdanja županja Mestne občine Ljubljana Vika Potočnik, županja občine Nittedal na Norveškem Hilde Thorkildsen, občinska svetnica Maja Tašner Vatovec in nekdanja občinska svetnica Jelena Aleksič, ki z udeleženkami delijo svoje izkušnje.

V torek, 7. julija smo izvedli tudi novinarsko konferenco in predstavili preliminarne rezultate študije o ovirah in potrebah kandidatk na lokalnih volitvah ter zanimive izseke iz analize zadnjih lokalnih volitev. Na spodnjih povezavah lahko preberete, kaj poročajo mediji:

Radio Maribor (od 2:45 naprej): Poročilo

STA: Ženske se pri vstopanju v politiko še vedno soočajo z ovirami

Lokalec.si: Ženske se pri vstopanju v politiko še vedno soočajo z ovirami

IUS-INFO: Ženske se pri vstopanju v politiko še vedno soočajo z ovirami

Predstavitev rezultatov študije o ovirah in potrebah kandidatk na lokalnih volitvah.

Predstavitev rezultatov študije o ovirah in potrebah kandidatk na lokalnih volitvah.

Na Twitterju nas najdete pod @OPENN_, vabimo pa vas, da sledite tudi naši Facebook strani.

 

Projekt OPENN financira:

financerji_logo_openn1

»Ta vsebina je nastala s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino te spletne strani je odgovoren izključno Mirovni inštitut in zanj v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca Programa norveškega finančnega mehanizma.«