Novice

Zaključna konferenca projekta o integraciji migrantov – DRIM

Zaključna konferenca projekta o integraciji migrantov – DRIM

DRIM projekt_programNa zaključni konferenci projekta DRIM, ki bo potekala 7. maja 2019 v Zagrebu, bo Lana Zdravković predstavila dobre prakse integracije migrantov, ki smo jih bolj podrobno opisali v transnacionalnem poročilu projekta WANNE.

DRIM je projekt Interreg Evropske unije, ki združuje partnerje iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Češke, Slovaške, Madžarske, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške. Projekt podpira Slovenska akademija znanosti in umetnosti, Center za mirovne študije pa je nacionalni strateški partner Službe Vlade RS za človekove pravice in pravice narodnih manjšin.

Na konferenci bodo predstavljeni najpomembnejši rezultati projekta, vključno z Donavskim kompasom – spletno platformo, ki služi lažji gospodarski in socialni integraciji migrantov na Hrvaškem in osmih partnerskih držav iz Podonavja.

Poleg tega bo konferenca vključevala predstavitev evropskih primerov dobre prakse pri izmenjavi informacij in panelno razpravo o gospodarskem povezovanju beguncev in drugih tujcev v Evropi.

Program konference, za katerega bo zagotovljen prevod iz angleškega v hrvaški jezik, je na voljo tukaj.