Novice

Zaključni voden ogled razstave ‘Intimno, družbeno, politično’ Vlaste Jalušič

Zaključni voden ogled razstave ‘Intimno, družbeno, politično’ Vlaste Jalušič

V četrtek, 5. marca ob 12.15  vas vabimo v čitalnico Aleša Debeljaka na zaključni voden ogled razstave Intimno, družbeno, politično, diplomirane slikarke in politologinje Vlaste Jalušič. Razstava  bo do konca tega delovnega tedna potekala v galeriji FDV.  Poleg vodenja po razstavi bo avtorica pripravila tudi krajšo refleksijo na temo izbire motivov (denimo migracije) ter učinkov različnih reprezentacij  (ženskega) telesa in seksualnosti, ki se pojavijo v javnem prostoru. Ravno tako bo na razpolago za razpravo in pojasnila.

Obenem najavlja, da poškodovano sliko The Dream of the Fisherman’s Wife, ki je zaradi motiva in fizičnega napada zbudila več takšnih in drugačnih odzivov, daje na licitacijo. Poročilo o napadu lahko preberete v članku Mladine.

vlasta_skrunitev slike 4

Kupnina bo namenjena plačilu šolanja enega ali več deklet, ki delajo kot šivilje v kooperativi Umutima oziroma v Ženskem centru Nyamirambo v Kigaliju, Ruanda. Center, ki danes zaposluje več kot petdeset ljudi, je avtorica skupaj z 18 ženskami so-ustanovila pred več kot desetimi leti, Mirovni inštitut pa je  z njim izvedel več razvojnih projektov.  Več si lahko preberete tukaj.

Izklicna cena znaša 300 evrov, kar predstavlja minimalne enoletne stroške šolanja za učenko srednje šole. Cenjene ponudbe pošljite od srede, 4. marca, do vključno ponedeljka, 9. marca,  na e-naslov: slikalicitacija@gmail.com.  Slika je na ogled  in situ  v Galeriji FDV, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana.