Novice

Raziskovanje izkušenj oseb z ovirami, ki so bile žrtve kaznivega dejanja

Raziskovanje izkušenj oseb z ovirami, ki so bile žrtve kaznivega dejanja

Žrtve kaznivega dejanja imajo pravico do informacij, podpore in zaščite. Prav tako imajo pravico do spoštljivega ravnanja ter podpore v skladu z njihovimi posebnimi potrebami.

Na Mirovnem inštitutu in Društvu Altra izvajamo anketo, s pomočjo katere želimo zbrati podatke, ki bi nam pomagali oceniti, kolikšen delež žrtev kaznivih dejanj predstavljajo osebe z ovirami oziroma invalidnostmi. Anketa je prvi korak raziskave, ki nam bo pomagal pri izvedbi naslednje faze raziskovanja, to je raziskovanje izkušenj oseb z ovirami oziroma invalidnostmi, ki so bile žrtve kaznivega dejanja in imajo kot take tudi izkušnje s pravosodnim sistemom v vlogi žrtve oziroma oškodovanca.

Anketa je kratka in vam bo vzela največ 3 minute časa. Sodelovanje v tej anketi je povsem prostovoljno, kar nam boste povedali v anketi, bomo ohranili kot zaupno in anonimno. Poročilo o tej anketi bo povzetek vseh izpolnjenih anket in ne bo vseboval nobenih informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati. Sodelovanje v anketi lahko kadarkoli prekinete.

K sodelovanju v anketi vabimo vse, ki ste oziroma ste kdaj bili žrtve katerega koli kaznivega dejanja – TUKAJ.

Anketo izvajamo v okviru projekta ARVID, ki ga sofinancira Program Evropske unije za pravosodje. Evropska komisija ni odgovorna za vsebino vprašalnika, zanjo so izključno odgovorni avtorji.