Novice

Da organizacije na Metelkovi 6 izpadejo kot paraziti, kaže na politiko organiziranega laganja in zamolčevanja dejstev

Da organizacije na Metelkovi 6 izpadejo kot paraziti, kaže na politiko organiziranega laganja in zamolčevanja dejstev

M6 vhodna vrataPrispevek v oddaji Vroči Mikrofon na Valu 2020, ki predstavi podoben in celostni vpogled v namere ministrstva za kulturo in  preverja očitke, ki jih ministrstvo javno servira zoper uporabnike Metelkove 6. V prispevku sta izjavi podala tudi Vlasta Jalušič in Iztok Šori.

Iz članka: “Po napovedani deložaciji oziroma po ponudbi Ministrstva za kulturo, da se prostovoljno izselijo, so začeli uporabniki Metelkove 6 pripravljati seznam produkcije, ki se je nabrala v vseh letih, kar delujejo tam. Za zdaj so našteli več kot 560 domačih in mednarodnih projektov, 689 izdanih knjig, 309 revij in drugih publikacij, 42 organiziranih konferenc, več kot 700 okroglih miz, predavanj, delavnic in seminarjev, 178 organiziranih festivalov, več kot 150 odigranih predstav, več kot 1300 razstav, posnetih 166 dolgometražnih in kratkih filmov, več kot 1500 odigranih koncertov, 93 fonogramskih izdaj, več kot 950 programov za otroke in mladino. Seznam pa se še dopolnjuje.

Vsaj dva vidika pa sta bila v dogajanju po napovedi ministra za kulturo po izselitvi uporabnikov Metelkove 6 povsem spregledana, produkcija oziroma ustvarjalnost ter glas samih uporabnikov teh prostorov. Tudi zgodovinski kontekst te stavbe.”

 

Prispevek v celoti.