Javni poziv učiteljicam in učiteljem ter osebam v neformalnem izobraževanju

Delavnica20. februar 2018 – 21. februar 2018 | Grand Hotel Union, Ljubljana

Vljudno vabimo VSE učiteljice in učitelje ter osebe v neformalnem izobraževanju, da se nam pridružijo na interaktivni delavnici »Prostori sobivanja: preseganje stereotipov in konfliktnih situacij«. Glavni cilj mednarodnega projekta GEAR je prispevati k medkulturnemu razumevanju prek sodelovanja organizacij civilne družbe s formalno izobraževalnimi sistemi, učitelji_cami in študenti_kami ter spodbujanje izmenjave in izboljšanja obstoječih dobrih praks globalnega, državljanskega in medkulturnega učenja med šolami na lokalni, regionalni, nacionalni in nadnacionalni ravni. Poudarek na interaktivni delavnici bo izmenjava izkušenj, predvsem pa predstavitev izkustvenih metod, ki jih boste lahko uporabljali pri delu z otroki različnih starosti. Vsebinsko bodo praktične metode in prikazani filmi povezani s konflikti, stereotipi, predsodki, diskriminacijo, sovražnim govorom, migracijami in mediji.


Interaktivna delavnica bo potekala v slovenskem jeziku in bo organizirana v TOREK (20.2.) IN SREDO (21.2.2018) v hotelu SREBRNI SALON – Grand Hotel Union (Miklošičeva 1) v Ljubljani. Predviden program bo potekal vsak dan med 10:00 in 15:00 (po dogovoru s prijavljenimi lahko program prilagodimo).

Celotno sodelovanje je za vas brezplačno! S projektnih sredstev bodo pokriti vsi potni stroški poti kot tudi stroški bivanja (nočitve v enoposteljnih sobah in prehrana).

Prosim sporočite le, če se boste udeležili obeh dni (vsebinsko je najbolj smiselno), ali potrebujete nočitev (20.-21.2.2018), ali potrebujete parkirno mesto in ali potrebujete potrdilo o udeležbi.


Poleg usposabljanja si želimo poglobiti sodelovanje z najbolj zainteresiranimi in vas povabiti še k sodelovanju v prihodnje! Meseca maja 2018 (16.-20.5.) bodo v Osijeku in Daruvaru (Hrvaška) potekale aktivnosti, na katerih bodo sodelovali tako učiteljice in učitelji kot tudi dijaki in študenti. Program, ki ga organizira Nansen dijalog centar iz Osijeka, bo potekal vzporedno, zato lahko zainteresirani učitelji_ce s seboj pripeljete tudi 2-3 svoje učence_ke. Na obisku na Hrvaškem boste obiskali šole v Slavoniji, ki je še posebej zanimiva zaradi dejstva, da je bilo to območje zelo prizadeto med vojno v 1990-ih, obstaja tudi še močno prisotna distanca med hrvaško in srbsko lokalno skupnostjo. Otroci iz različnih hrvaških šol bodo prikazali primere dobrih praks, potekalo bo več izobraževalnih in zanimivih delavnic, prilagojenih starosti. Delovni jezik bo hrvaški in angleški (18.05. ali 19.05.2018 bo mednarodni dan in tako aktivnosti v angleškem jeziku). A o vsem tem bi se z vsemi zainteresiranimi pogovorili ob koncu delavnice.

Več informacij o projektu je na voljo na spletni strani.

Prijave za sodelovanje zbiramo čim prej oziroma najkasneje do 12.02.2017 (do 13:00) na e-naslov: mojca.frelih@mirovni-institut.si

Veselimo se sodelovanja z vami in skupnih izzivov za kvalitetnejše izobraževanje!