Vključevanje v trg dela: pasti, priložnosti, nasveti (Delavnica za migrante in migrantke)

Delavnica30. januar 2018, 14:00 | Azilni dom, Kotnikova 8, Ljubljana

Mirovni inštitut v sodelovanju z Neodvisnim sindikatom Slovenije organizira delavnico namenjeno migrantom in migrantkam (v najširšem smislu), tako beguncem (osebam s priznano mednarodno zaščito) kot osebam s statusom tujca, ki v Sloveniji delajo in živijo. Cilj delavnice je boljše informiranje o pravicah, priložnostih, pasteh pri vključevanju na trg dela (iskanju in ohranjanju zaposlitve) in širjenje ozaveščanja o tem, katere institucije v Sloveniji pomagajo pri vključevanju v trg dela ter na koga vse se je moč obrniti za pomoč pri iskanju in ohranjanju zaposlitve.

Delavnico bo vodila Sonja Šarac, svetovalka in zagovornica delavcev migrantov pri Neodvisnem sindikatu delavcev Slovenije. Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku in bo simultano prevajana v angleški jezik. Na razpolago bo ilustrator, ki bo omogočil vizualno interaktivno predstavitev predstavljenih vsebin.

Program

  • Tuji delavci na trgu dela v  Sloveniji
  • Oblike dovoljenj za delo in bivanje tujcev v Sloveniji
  • Zavedati se pravic iz dela in postaviti se za svoje delavske pravice
  • Imeti svoje podjetje v Sloveniji

Omogočeno bo tudi poglobljeno osebno svetovanje posameznikom, če se izkaže, da obstaja potreba po tem.

Delavnica je brezplačna in vključuje kratko pavzo za pogostitev in kosilo – hrano bo pripravila Fatum iz Sirije. Udeležencem izven Ljubljane bodo povrnjeni potni stroški.

Vabilo