Novice

‘Ključna mora biti skrb za zaposlene. In skrb zase, za počitek’

‘Ključna mora biti skrb za zaposlene. In skrb zase, za počitek’

“Sredi januarja je izšlo poročilo o dobrih praksah v Sloveniji, zbranih v okviru mednarodnega projekta Men in care (MiC), ki ga v Sloveniji koordinira Mirovni inštitut, v njem pa sodeluje tudi ZSSS. Dvanajst nacionalnih organizacij iz osmih držav s tem projektom gradi podporno okolje za moške pri usklajevanju dela in skrbstvenih obveznosti.

magistrico Mojco Frelih in doktorico Živo Humer, raziskovalkama Mirovnega inštituta, smo se tokrat pogovarjali o najbolj aktualnih ugotovitvah projekta, ki se izteka letos, ter širših družbenih vprašanjih in dilemah, ki jih odpira tema usklajevanja, zlasti o tistih vse bolj akutnih. Eno osnovnih je, kako in s čim delodajalce prepričati, da bodo vlagali v svoje zaposlene tako, da bodo ti lažje usklajevali svoje zasebno življenje in poklicno udejstvovanje.

Trenutne razmere, ki jih je ukrojila pandemija, so marsikaj pokazale, celo razgalile. Pokazalo se je pa tudi, kako zelo veliko je treba še postoriti, da bomo uredili področje usklajevanja, pravita sogovornici.”

Članek ‘Ključna mora biti skrb za zaposlene. In skrb zase, za počitek – Pogovor z raziskovalkama Mojco Frelih in Živo Humer’ si lahko preberete TUKAJ.