O dimenzijah populizma v Mariboru

O dimenzijah populizma v Mariboru

Raziskovalci in raziskovalke mednarodnega projekta Politični in medijski populizem: “begunska kriza” v Sloveniji in Avstriji na Filozofski fakulteti v Mariboru predstavili svoje analize.

Marko Ribać, Emanuela Fabijan in Mojca Frelih, raziskovalec in raziskovalki, ki v okviru mednarodnega projekta Politični in medijski populizem: “begunska kriza” v Sloveniji in Avstriji izvajajo raziskavo o medijskem in političnem populizmu v omenjenima državama, so 5. in 6. aprila letos sodelovali na konferenci z naslovom Words as a Battlefield: Persuasion in Contemporary Political and Media Discourse, ki jo je na Filozofski fakulteti v Mariboru organiziral tamkajšnji oddelek za anglistiko in amerikanistiko.

Foto: WAB conference

V prispevku z naslovom “Antagonistic populisms – responses to the refugee crisis (2015-2018) in Slovenia” so zbranemu občinstvu v Mariboru predstavili splošna teoretska izhodišča študij in definicij populizma ter prve empirične izsledke raziskave o političnih, pravnih in aktivističnih dimenzijah odzivov na t. i. »begunsko krizo« leta 2015 in 2016 v Sloveniji.

Povezava: https://wab2019.weebly.com/