Novice

Predstavitveni video projekta ‘Očetje in delodajalci v akciji’

Predstavitveni video projekta ‘Očetje in delodajalci v akciji’

oda_logoV videu o vlogi države in ukrepih za očete pripoveduje mag. Ružica Boškić (sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti). O specifičnih težavah prekarno zaposlenih delavcev pripoveduje Marko Funkl (Gibanje za dostojno delo in socialno družbo). O ukrepih lajšanja dela in družine pripovedujejo predstavniki štirih delovnih organizacij, ki sodelujejo v pilotnem preizkusu Prilagodljivega paketa ukrepov ODA (Support & Trade d.o.o., RTV Slovenija, GoOpti in Policija.

Projekt Očetje in delodajalci v akciji (ODA) se ukvarja z vprašanjem, kako očetje usklajujejo delo in skrb za otroka ter s kakšnimi ovirami se pri tem srečujejo. Prizadevamo si za razvoj in udejanjanje družini naklonjene poslovne in organizacijske kulture ter večje vključevanje moških v skrb za otroke.

Opomba: izjave so bile posnete decembra 2015, zato se spremembe na področju očetovskega dopusta nanašajo na leto 2016 (podaljšanje plačanega dela očetovskega dopusta na 20 dni in skrajšanje neplačanega dela na 50 dni).

Posamezni video prispevki:

Več informacij o projektu dobite na spletni  strani projekta ODA.