Predvajanje filma »Tukaj sem!«

Predvajanje filma »Tukaj sem!«

V soboto, 31. maja 2014 bo ob 20.00 uri bo v okviru prireditve Medkulturni dogodek ob svetovnem dnevu spodbujanja kulturne raznolikosti za dialog in razvoj prikazan tudi film »Tukaj sem!« nastal v okviru CoMiDe projekta. Celoten program prireditve, ki bo potekala čez celi dan najdete tukaj.

Vabimo vas k ogledu kratkega video-filma »Tukaj sem«, ki se posveča preizpraševanju razvojnih tem skozi migrantske oči. Prav tako vabljeni k poslušanju 1. oddaje v ciklu »Tukaj sem« na Valu 202, ki pod vprašaj postavlja koncept razvojne pomoči in mednarodnega razvojnega sodelovanja.

»Tukaj sem« je kampanja Mirovnega inštituta, ki preizprašuje odnos migracijskih in razvojnih politik v Sloveniji skozi globalno optiko. Nastaja v okviru projekta Usklajenost migracijskih in razvojnih politik (CoMiDe – Consistency of migration and development policies), ki ga v letih 2012-2014 izvajamo v mednarodnem konzorciju. Več o projektu in aktivnostih na: http://www.comide.org/ oz. http://www.comide.net/.

Kampanja »Tukaj sem« gradi na ugotovitvah, ki smo jih strnili v Manifestu o migracijah in razvoju v Evropi. Dokument je plod triletnega raziskovanja na področju usklajevanja migracijskih in razvojnih politik in prinaša nekaj priporočil za odločevalce in akterje na omenjenih področjih, s poudarkom na dveh prednostnih nalogah: angažma migrantov in/ali diaspore in podjetništvo migrantov in/ali diaspore.

Za vsa dodatna pojasnila in informacije smo vam na voljo.

Lana Zdravković, nacionalna koordinatorka projekta (lana.zdravkovic@mirovni-institut.si)
Maja Ladić, asistentka (maja.ladic@mirovni-institut.si)