Sodelovanje na medijskem področju v jugovzhodni Evropi

Center za medijsko politiko je član mreže devetnajstih medijskih centrov in institutov v jugovzhodni Evropi (South East European Network for Professionalisation of the Media – SEENPM), ki jo financirajo danska in švicarska vlada ter Open Society Institute. Mreža medijskih centrov izvaja skupne seminarje, medijske raziskave, programe izmenjave televizijskih programov in spletno regionalno revijo o medijih.

Člani mreže so: Albanski medijski inštitut v Tirani, Sorosov medijski center v Tirani, Medijski center v Sarajevu, Media Plan v Sarajevu, Organizacija ACCESS v Sofiji, Center za neodvisno novinarstvo v Sofiji, Center za razvoj medijev v Sofiji, Mednarodni center za izobraževanje novinarjev v Opatiji, Organizacija Search for Common Ground v Skopju, Makedonski tiskovni center v Skopju, Združenje neodvisnih elektronskih medijev ANEM v Beogradu in Podgorici, Medijski center v Beogradu, Center za neodvisno novinarstvo v Bukarešti, ©ola BBC v Bukarešti, Center za neodvisno novinarstvo v Budimpešti, Center za neodvisno novinarstvo v Kišnevu, Forum za medijske iniciative v Beogradu, Medijski inštitut v Podgorici in Center za medijsko politiko Mirovnega inštituta v Ljubljani. Parterji mreže sta Danska novinarska šola v Aarhusu in Network Media Program Open Society Institute.

Center za medijsko politiko Mirovnega inštituta je partner programa COLPI v Budimpešti pri projektu Broadcasting Law Development in Montenegro, v okviru katerega bodo organizirana srečanja izvedencev iz Slovenije, Črne gore in drugih držav pri pripravah zakona o elektronskih medijev v Črni gori.

Center za medijsko politiko sodeluje z RTV Slovenija pri doniranju opreme in usposabljanju delavcev javnega RTV servisa PBS v Bosni in Hercegovini za prenos programov preko interneta.

Vodja projekta: Brankica Petković
Sodelavci na projektu: Aleksandra Banjanac Lubej in Sandra Bašić-HrvatinFinancerji: