Novice

Raziskava o intimnih odnosih v času epidemije, 2. del

Raziskava o intimnih odnosih v času epidemije, 2. del

Prosimo vas za sodelovanje v raziskavi o odnosih v času drugega vala epidemije koronavirusa covid-19, ki jo izvajamo na Mirovnem inštitutu. Z raziskavo želimo proučiti vpliv sprejetih ukrepov za omejevanje epidemije na intimno, prijateljsko in partnersko življenje prebivalk in prebivalcev Slovenije. V juniju 2020 smo izvedli anketo o odnosih v času prvega vala epidemije, tokratna raziskava pa se osredotoča na obdobje od oktobra 2020 dalje, ko je Slovenijo zajel drugi val in so bili ponovno sprejeti različni ukrepi, ki naj bi preprečevali širjenje virusa (npr. prepoved gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah, prepoved gibanja izven regij in občin bivanja, ter t. i. policijska ura).

Doživljanje in vpliv omejitvenih ukrepov na življenje se razlikuje od osebe do osebe. Za kakovost raziskave je zato ključno sodelovanje različnih ljudi, ne glede na oblike in pogostost njihovih intimnih, partnerskih in drugih medosebnih stikov v času epidemije in pred njim. Rezultati ankete bodo omogočili primerjavo med prvim in drugim valom epidemije in vpogled v to, kako so vladni ukrepi vplivali na različne skupine prebivalstva in intimno življenje ljudi.

Za začetek izpolnjevanja vprašalnika vas prosimo, da v spletnem brskalniku odprete povezavo: https://www.1ka.si/covid-odnosi

Sodelovanje v raziskavi vam bo vzelo približno 10-15 minut. Vaši odgovori so povsem anonimni, kar pomeni, da jih ne bo mogoče povezati z vašimi osebnimi podatki ali vas iz njih kako drugače prepoznati.

V primeru vprašanj v zvezi z raziskavo nas lahko kontaktirate prek elektronske pošte na naslov veronika.bajt@mirovni-institut.si.

Najlepša hvala za vašo pomoč.