Različnost bogati: ne siromaši

Različnost bogati: ne siromaši

CD-rom »Različnost bogati, ne siromaši« je del širšega projekta »Intimno državljanstvo : pravica imeti pravice«, ki poteka v okviru programa Evropske komisije »Promocija aktivnega evropskega državljanstva«. Vsebinsko je vezan ne rezultate raziskave o vsakdanjem življenju gejev in lezbijk v Sloveniji.

Tekstovno in filmsko gradivo (kratki igrani filmi in intervjuji z geji in lezbijkami) je namenjeno razpravi o gejih in lezbijkah kot enakopravnih državljanih in državljankah ter boljšemu razumevanju in poznavanju vsakdanjega življenja lezbijk in gejev, saj večina strahov, predsodkov, izključevalnih politik in podobno izhaja prav iz nepoznavanja.

CD-rom je kot učni pripomoček namenjen učiteljem in učiteljicam. Hkrati je informativno gradivo za delodajalce, namenjen pa je tudi samim lezbijkam in gejem, njihovim staršem, prijateljem, prijateljicam in sploh vsem, ki se tako ali drugače zavzemajo za vključujočo, strpno in nediskriminatorno družbo.

Osnovni cilj projekta je spodbujanje aktivne strpnosti in razprave o t. i. intimnem državljanstvu. Gre za tematiziranje vprašanja, kako posameznikove zasebne izbire in zasebno življenje vplivajo na njegov ali njej status, pa tudi prakso enakopravnega državljana oziroma državljanke.

CD-rom je nastal v produkciji Mirovnega inštituta in koprodukciji Amnesty International in Društva za intergracijo homoseksualnosti ter ob podpori kampanje »Za raznolikost. Proti diskriminaciji.«