Novice

Študijski obisk predstavnic RTV Črne gore glede delovanja varuha RTV Slovenija

Študijski obisk predstavnic RTV Črne gore glede delovanja varuha RTV Slovenija

V okviru projekta Respekt – Za dvig etičnih standardov v medijih in zaupanja državljanov v medije v Črni gori sta predstavnici črnogorske javne radiotelevizije Marina Vuković in Slavica Kruščić Vasović obiskali RTV Slovenija. Tudi v Črni gori nameravajo uvesti inštitut medijskega ombudsmana, zato jih zanimajo tuje izkušnje.

Varuhinja Ilinka Todorovski je podrobno predstavila položaj in način delovanja ter izzive, ki jih prinaša živahen dialog med občinstvom in javnim medijem v Sloveniji. Sodelovanje z varuhinjo sta predstavila odgovorni urednik Prvega programa Radia Slovenija Andrej Stopar in urednica Uredištva za nove medije Kaja Jakopič. Gostji iz Črne gore in predstavnico Mirovnega inštituta Brankico Petković je sprejel tudi generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc. V okviru delovnega obiska se bodo zvrstili še pogovori z odgovorno urednico Informativnega programa TV Slvoenija Manico J. Ambrožič, direktorico TV Slovenija Natalijo Gorščak, predsednikom Programskega sveta Cirilom Baškovičem in predsednico Sveta delavcev RTV Slovenija Petro Bezjak.

Dodatno sta se gostji zanimali za izmenjavo izkušenj glede vodenja kadrovske službe ter se pogovarjali s pomočnikom generalnega direktorja RTV Slovenija Petrom Dularjem in vodjo kadrovske službe Tino Gruden Marucelj. Glede prijemov in izkušenj s promocijo programov pa sta se sestali z Doris Vozny in Jernejem Rejcem iz službe za promocijo TV programov ter Sabrino Povšič Štimec iz Službe za komuniciranje RTV Slovenija.

Izmenjava informacij in idej poteka pod okriljem Inštituta za medije Črne gore in Mirovnega inštituta iz Ljubljane, projekt pa finančno podpira Evropska unija, sofinancirata pa črnogorsko ministrstvo za javno upravo in ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije. Program obiska je dostopen tukaj.