Novice

Zala in Ga┼íper izbirata ljubezen, #IzberiLjubezen tudi ti ­čĹł

Zala in Ga┼íper izbirata ljubezen, #IzberiLjubezen tudi ti ­čĹł

Zala Kralj & Ga┼íper ┼áantl (ZalaGasper): ┬╗Sovra┼żni govor na internetu se nama zdi predvsem ┼żalosten, saj odra┼ża to, da ljudje ho─Źemo biti sli┼íani. In ker zelo hitro postanemo nezadovoljni sami s seboj, se zna┼íamo drug nad drugim na internetu. Sama se temu precej rada izogibava in se osredoto─Źava na ljubezen, na tiste pozitivne komentarje in ljudi, ki jih imava rada.┬ź

zalagasper

 

V okviru mednarodnega projekta ‘Behave ÔÇô Odgovor’, ki zdru┼żuje organizacije iz Slovenije, Hrva┼íke in Srbije, pri─Źenjamo s kampanjo #IzberiLjubezen, s katero ┼żelimo opozoriti na razra┼í─Źajo─Źi pojav sovra┼żnega govora v regiji. V kampanji sodelujemo Mirovni in┼ítitut, FDV – Fakulteta za dru┼żbene vede Univerze v Ljubljani in in┼ítitut Danes je nov dan. Kampanja bo potekala od junija do septembra 2021.

V kampanji ┼żelimo nasloviti predvsem mlade uporabnike in uporabnice dru┼żbenih omre┼żij, da skupaj oblikujemo nove dru┼żbene norme v smislu komunikacije na spletu. Na┼ía prizadevanja usmerja zavedanje, da se zaradi sovra┼żnega govora ni┼żajo standardi komunikacije in odnosov v dru┼żbi, kar nas kot skupnost rani in siroma┼íi. Zato so prizadevanja za zajezitev sovra┼żnega govora po na┼íem mnenju v okoli┼í─Źinah, ki smo jim pri─Źe, izjemno pomembna za krepitev strpne skupnosti.

Vodilo in rde─Źa nit kampanje je #izberiljubezen. S tem sporo─Źilom ┼żelimo poudariti, da (mladi) imamo mo─Ź, da aktivno sodelujemo pri zaznavi sovra┼żnega govora in se nanj tudi odzovemo, s svojo izbiro pa namesto razdiralne komunikacije in sovra┼ítva izberemo strpno komunikacijo in ljubezen.

 

­čîŹ ┼Żelimo svet, v katerem sodelujemo.

­čĺö┬á#sovra┼żnigovor┬ánas moti, zato tistim, ki ga ┼íirijo, dajemo┬á#ODgovor.

ÔŁĄ´ŞĆ V┼íe─Źkaj nas in sodeluj tudi ti!

 

Spremljate nas lahko na:

Ôľ║FB:┬á@ODgovorSI

Ôľ║IG:┬á@od_govor_si/

Ôľ║YT:┬áhttps://bit.ly/3phIwjZ

Ôľ║TT:┬á@odgovorsi

behave-banner-21-05-31

Ôľ║Projekt: (Od)govor ÔÇô Zoperstavljanje sovra┼żnemu govoru v Jugovzhodni Evropi: U─Źenje in delovanje proti sovra┼żnemu govoru na spletu

Ôľ║Partnerji: Mirovni in┼ítitut, Fakulteta za dru┼żbene vede, Danes je nov dan

Ôľ║Produkcija: Jure ┼Żigon