Prispevek mladih k rahljanju predsodkov in konfliktnih situacij

Delavnica17. april 2018, 10:00 | Mladinski center ULCA

Vljudno vabimo VSE MLADE (prednost imajo mladi med 16 in 24 let), da se nam pridružijo na interaktivni delavnici »Prispevek mladih k rahljanju predsodkov in konfliktnih situacij«. Glavni cilj mednarodnega projekta GEAR je prispevati k medkulturnemu razumevanju prek sodelovanja organizacij civilne družbe s formalno izobraževalnimi sistemi, učitelji_cami in študenti_kami ter spodbujanje izmenjave in izboljšanja obstoječih dobrih praks globalnega, državljanskega in medkulturnega učenja med šolami na lokalni, regionalni, nacionalni in nadnacionalni ravni.

Poudarek na interaktivni delavnici bo izmenjava izkušenj in aktivno sodelovanje preko izkustvenih metod. Vsebinsko bodo praktične metode in prikazani filmi povezani s stereotipi, predsodki in konflikti. Interaktivna delavnica bo potekala v slovenskem jeziku in bo organizirana v TOREK (17.4.2018) v Mladinskem centru ULCA, Trg OF 10, Ljubljana (v podhodu železniške postaje Ljubljana). Program bo potekal med 10:00 in 13:00 (pridite točno – začetek delavnice ob 10:00).

konflikt

Celotno sodelovanje je za vas brezplačno! S projektnih sredstev bodo pokriti vsi potni stroški za tiste, ki pridete iz drugih krajev po Sloveniji (poskrbljeno bo tudi za prigrizek).

Poleg usposabljanja si želimo poglobiti sodelovanje z najbolj zainteresiranimi in vljudno vabimo k nadaljnjim aktivnostim! Najbolj zainteresirane bomo proglasili za »mlade ambasadorje« in povabili k sodelovanju na trans-nacionalnem srečanju mladih meseca maja 2018 (10.-13.5.) v Daruvar (Hrvaška) (stroški bodo pokriti). Program in ostale podrobnosti sledijo naknadno in bodo pravočasno posredovano vsem zainteresiranim.


Delavnica bo izvedena, če bo prijavljenih minimalno 10 oseb. Število mest je omejeno. Prijave za sodelovanje zbiramo čim prej oziroma najkasneje do 13.04.2018 (do 13:00) na e-naslov: mojca.frelih@mirovni-institut.si


 

Več informacij o projektu je na voljo na spletni strani.

Veselimo se sodelovanja z vami in skupnih izzivov!

FB dogodek