Novice

Dve članici Ženskega centra Nyamirambo (NWC) iz Ruande na študijskem obisku v Sloveniji

Dve članici Ženskega centra Nyamirambo (NWC) iz Ruande na študijskem obisku v Sloveniji

Dve članici lokalne nevladne organizacije NWC iz Ruande – Marie Aimee Umugeni in Vestine Mutangampundu – bosta 23. septembra prispeli v Slovenijo, kjer bosta na študijskem obisku pri Mirovnem inštitutu, partnerju oziroma nosilcu razvojnih projektov v zadnjih nekaj letih. Članici NWC bosta v Sloveniji ostali en mesec, od tega bosta dva tedna delali z projektnim timom na Mirovnem inštitutu v Ljubljani, preostala dva tedna pa bosta opravljali prakso na področju turizma in gostinstva (Apartmaji in restavracija Don Andro) v Bohinju.

Namen študijskega obiska je intenzivno delo s projektnim timom, izvedba določenih aktivnosti v okviru projekta “Ženski center Nyamirambo – ženske za ženske”, boljši vpogled v delo in način dela Mirovnega inštituta, srečanje s predstavniki financerja projekta (Ministrstvo za zunanje zadeve RS), srečanje s predstavniki drugih nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s podobnimi projekti in aktivnostmi, promocija NWC, projekta in še posebej dokumentarnega filma, ki je nastal v okviru treh razvojnih projektov, ki sta jih financirala Evropska unija in vlada Republike Slovenije.

V času njunega bivanja v Sloveniji se bodo v različnih koncih države odvili številni dogodki – prikazovanje dokumentarnega filma, pogovori oziroma debate o temah, ki jih film obravnava, predstavitve NWC in projekta, ruandski večeri s tradicionalno hrano, glasbo in ročno narejenimi izdelki, pogovori z novinarji, itd.

Program in fotografije z omenjenih dogodkov bodo objavljeni naknadno. Za nadaljnje informacije se obrnite na Majo Ladić na maja.ladic@mirovni-institut.si.

Izjava

vestine.jpg                     marie-aimee.jpg
Vestine Mutangampundu                 Marie Aimee Umugeni

nwc-all.jpg
NWC