Novice

Prispevek k razpravi o medijih v Črni gori

Prispevek k razpravi o medijih v Črni gori

V februarju in marcu 2018 je Brankica Petković sodelovala na konferencah in predavanjih v Črni gori o svobodi medijev, raziskovalnem novinarstvu i javnih radiotelevizijah. Na povabilo Centra za raziskovalno novinarstvo Črne gore je 21. februarja v Podgorici sodelovala na konferenci o raziskovalnem novinarstvu in etičnem kodeksu ter prispevala referat v okviru panela o razmerah v regiji in širši Evropi. Referat v hrvaškem jeziku je dostopen tukaj.

Hkrati je o svobodi in odgovornosti medijev na povabilo Radiotelevizije Črna gora govorila v televizijski oddaji »Iz pravog ugla«, ki jo vodi novinarka Duška Pejović. Intervju, objavljen 21. februara,  je dostopen na spletni strani RTCG, kakor tudi kratek članek o tem.

 

Predavanje Brankice Petković  študentom novinarstva o pomenu in delovanju javnih radiotelevizijskih servisov v Evropi.

Predavanje Brankice Petković študentom novinarstva o pomenu in delovanju javnih radiotelevizijskih servisov v Evropi.

 

V marcu je Brankica Petković na povabilo Informacijskega centra Evropske unije v Podgorici in profesorice dr. Nataše Ružić, vodje študijskega programa medijskih študij in novinarstva na Fakulteti za politične vede Univerze Črna gore predavala študentom novinarstva o pomenu in delovanju javnih radiotelevizijskih servisov v Evropi. 29. marca se je predavanja udeležilo okrog 40 študentk in študentkov različnih letnikov ter se je ob koncu predavanja razvila zanimiva razprava s študenti. Poročilo s predavanja je objavil Informacijski center Evropske unije v Podgorici.