Življenje na meji: Migracije subverzije – Zahodni Balkan in Turčija

Konferenca Življenje na meji: Migracije subverzije – Zahodni Balkan in Turčija, ki je potekala v Ljubljani 22. novembra je predstavljala premišljevanje problema umetnosti in politike s strani teoretikov in umetnikov iz vzhodne Evrope – Zahodnega Balkana in Turčije.

Govorniki so skozi svoje izkušnje premišljevali možnosti politične (socialne, angažirane) umetnosti danes in njen položaj v umetnostnem in znanstvenem diskurzu, ter možnosti mešanja in kombiniranja teh dveh diskurzov. Govorci na konferenci so bili: Lev Kreft (SI), Lana Zdravković in Nenad Jelesijević / KITCH (SI), Damir Nikšić, (BA/SE), Suzana Milevska (MK), Vladan Jeremić in Rena Raedle (RS), Erden Kosova (TR), Flaka Haliti (Kosovo/DE), Zhivka Valiavicharska (BG/US), Hristina Ivanoska (MK), Antea Arizanović (RS/SI).

 

Vodja projekta: Lana Zdravković
Sodelavci na projektu: Nenad Jelesijević, Suzana Milevska, Lev Kreft in Jasna BabićIzvedba

Konferenco sta organizirala Mirovni inštitut – Inštitut za sodobne družbene in politične študije Ljubljana in Zavod za umetniško produkcijo in raziskovanje Kitch, Ljubljana v sodelovanju s samostojno kustosinjo Suzano Milevsko, Skopje. Posebna zahvala ZRC SAZU, Ljubljana.

Financerji:

East East: Partnership Beyond Borders Program (OSI)