Novice

Tiskovna konferenca Koalicije za dolgotrajno oskrbo

Tiskovna konferenca Koalicije za dolgotrajno oskrbo

Vabimo vas na tiskovno konferenco, na kateri bo Ženski lobi Slovenije predstavil vzpostavljanje, namen, delovanje in cilje KOALICIJE ZA DOLGOTRAJNO OSKRBO.

Tiskovna konferenca bo 6. marca 2018 ob 11.00 uri v veliki sejni sobi ZSSS na Dalmatinovi 4 v Ljubljani v 6. nadstropju.

V Sloveniji kljub večkratnim poskusom, da bi z zakonom vzpostavili model dolgotrajne oskrbe, še vedno nimamo javnega sistema, v katerem bi vsi ljudje, ki potrebujejo dolgotrajno oskrbo, imeli dostop do sprejemljivih in individualnim potrebam ter željam prilagojenih kakovostnih javno financiranih storitev.

ŽLS je odločen več desetletnemu neuspešnemu pripravljanju predlogov zakona, ki bi vzpostavil ustrezen model dolgotrajne oskrbe, narediti konec. Zato ustanavljajo Koalicijo za dolgotrajno oskrbo, ki bo na podlagi širokega družbenega soglasja o modelu dolgotrajne oskrbe pripravila predlog izhodišč za zakon o dolgotrajni oskrbi. Na tiskovni konferenci bodo naslovile razloge za vzpostavljanje partnerstva z vsemi, ki enako ocenjujejo bistvo problema dolgotrajne oskrbe, namen, cilje in načine delovanja koalicije.

Poleg tega bodo predstavile storitve dolgotrajne oskrbe, ki jih skrbstveni sektor, lokalne skupnosti in nevladne organizacije ter prostovoljke in prostovoljci, že zagotavljajo, ter model, ki ga bodo vzeli za zgled pri oblikovanju predloga celovitega in ustrezno delujočega sistema dolgotrajne oskrbe.

Govorke na tiskovni konferenci bodo:

 

  • Violeta Neubauer (ŽLS) bo pojasnila razloge za vzpostavitev koalicije;
  • dr. Živa Humer (ŽLS in Mirovni inštitut) bo predstavila namen, cilje in načine delovanja koalicije;
  • dr. Vesna Leskošek (Fakulteta za socialno delo) bo predstavila storitve oskrbe, ki jih že imamo;
  • dr. Majda Hrženjak (Mirovni inštitut) bo predstavila skandinavski model dolgotrajne oskrbe.

Tiskovno konferenco bo povezovala Sonja Lokar (ŽLS).