Novice

Tribuna v Podgorici o komentarjih v spletnih medijih

Tribuna v Podgorici o komentarjih v spletnih medijih

Kako so spletni mediji spremenili odnos med mediji in publiko, kaj je namen komentarjev, ki jih v spletnih medijih objavljajo državljani, in kako naj mediji etično upravljajo s to vsebino? O teh vprašanjih so v petek, 25. maja 2018, v Podgorici razpravljali udeleženci tribune, ki jo je organiziral Inštitut za medije Črne gore v sodelovanju z Mirovnim inštitutom iz Ljubljane in Mrežo za etično novinarstvo iz Londona, v okviru skupnega projekta Respekt (Spoštovanje – Krepitev spoštovanja etičnih standardov v medijih in spoštovanja etičnih medijev med državljani).

V razpravi so sodelovali Chris Elliott, nekdanji izvršni urednik in ombudsman pri Guardianu, Nevena Krivokapić, pravnica iz fundacije Share iz Novega Sada in članica tiskovnega sveta v Srbiji, Kaja Jakopič, urednica uredništva za nove medije pri RTV Slovenija,  in Olivera Bulatović, urednica spletne strani RTCG. Tribuno je povezovala Brankica Petković, raziskovalka pri Mirovnem inštitutu.

Pred začetkom razprave je Milica Bogdanović predstavila manjšo raziskavo o uresničevanju samoregulacijskih določil o komentarjih v spletnih medijih v Črni gori v primerjavi z izbranima medijema v Sloveniji in Veliki Britaniji, ki jo je izvedla pod mentorstvom Brankice Petković.

Poročilo o raziskavi v črnogorskem jeziku je dostopno tukaj.