Izjave za javnost

Izjava po tiskovni konferenci v podporo Palestini

Izjava po tiskovni konferenci v podporo Palestini

𝐎𝐛 𝐯𝐞𝐝𝐧𝐨 𝐛𝐨𝐥𝐣 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐳𝐢𝐯𝐧𝐢𝐡 𝐢𝐳𝐫𝐚𝐞𝐥𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐧𝐚𝐩𝐚𝐝𝐢𝐡 𝐧𝐚 𝐆𝐚𝐳𝐨 𝐢𝐧 𝐯𝐞𝐝𝐧𝐨 𝐡𝐮𝐣š𝐢 𝐡𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐧𝐢 𝐤𝐚𝐭𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐟𝐢, 𝐣𝐞 𝐝𝐚𝐧𝐞𝐬, 𝟐𝟏.𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐛 𝟏𝟏. 𝐮𝐫𝐢, 𝐧𝐚 𝐓𝐫𝐠𝐮 𝐫𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐤𝐞 𝐯 𝐋𝐣𝐮𝐛𝐥𝐣𝐚𝐧𝐢, 𝐩𝐨𝐭𝐞𝐤𝐚𝐥𝐚 𝐭𝐢𝐬𝐤𝐨𝐯𝐧𝐚 𝐤𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐜𝐚. Č𝐥𝐚𝐧𝐢 𝐆𝐢𝐛𝐚𝐧𝐣𝐚 𝐳𝐚 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐢𝐜𝐞 𝐏𝐚𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐜𝐞𝐯, 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐚𝐯𝐧𝐢𝐤𝐢 𝐌𝐢𝐫𝐨𝐯𝐧𝐞𝐠𝐚 𝐢𝐧š𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭𝐚, 𝐏𝐫𝐚𝐯𝐧𝐞𝐠𝐚 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚 𝐳𝐚 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐯𝐨 č𝐥𝐨𝐯𝐞𝐤𝐨𝐯𝐢𝐡 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐢𝐜 𝐢𝐧 𝐨𝐤𝐨𝐥𝐣𝐚 (𝐏𝐈𝐂), 𝐀𝐦𝐧𝐞𝐬𝐭𝐲 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐚 𝐭𝐞𝐫 𝐏𝐚𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐜𝐢 𝐢𝐳 𝐆𝐚𝐳𝐞 𝐬𝐨 𝐬𝐩𝐫𝐞𝐠𝐨𝐯𝐨𝐫𝐢𝐥𝐢 𝐨 𝐮𝐤𝐫𝐞𝐩𝐢𝐡, 𝐤𝐢 𝐣𝐢𝐡 𝐩𝐫𝐢č𝐚𝐤𝐮𝐣𝐞𝐣𝐨 𝐨𝐝 𝐬𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐨𝐛𝐥𝐚𝐬𝐭𝐢.

Od začetka izraelskih bombardiranj in sistematičnega rušenja Gaze je minilo 138 dni. V ponedeljek bo minil tudi mesec dni od odločitve Meddržavnega sodišča o nujno potrebnih ukrepih, da se v Gazi prepreči izvršitev genocide. Izrael zahtev sodišča ne upošteva, v zadnjem tednu pa smo priča napovedim in vse bolj silovitim napadom na predel Rafa, ki ga je Izrael donedavnega označeval za varno območje in kjer živi več kot polovica prebivalstva Gaze.

»To, da predsednik vlade Robert Golob in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon pozivata k prekinitvi izraelskih napadov, je pomembno. A ponavljamo, splošni pozivi niso dovolj«, je povedala članica Gibanja za pravice Palestincev, Barbara Vodopivec. 𝐏𝐨𝐭𝐫𝐞𝐛𝐧𝐢 𝐬𝐨 𝐤𝐨𝐧𝐤𝐫𝐞𝐭𝐧𝐢 𝐮𝐤𝐫𝐞𝐩𝐢, 𝐤𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐥𝐚𝐡𝐤𝐨 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐤𝐚 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐚 𝐮𝐯𝐞𝐝𝐞 𝐧𝐚 𝐝𝐫ž𝐚𝐯𝐧𝐢 𝐫𝐚𝐯𝐧𝐢 𝐢𝐧 𝐬𝐞 𝐳𝐚 𝐧𝐣𝐢𝐡 𝐳𝐚𝐯𝐳𝐚𝐦𝐞 𝐭𝐮𝐝𝐢 𝐧𝐚 𝐫𝐚𝐯𝐧𝐢 𝐄𝐔.

»Visoki predstavnik za zunanje zadeve Josep Borrell je pozval države EU k zmanjšanju trgovanja z orožjem z Izraelom. Vlado RS pozivamo, da podpre to pobudo, 𝐮𝐫𝐚𝐝𝐧𝐨 𝐬𝐩𝐫𝐞𝐣𝐦𝐞 𝐯𝐨𝐣𝐚š𝐤𝐢 𝐞𝐦𝐛𝐚𝐫𝐠𝐨 tako na izvoz kot na uvoz orožja ter vojaške opreme v in iz Izraela ter 𝐧𝐚𝐣 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐥𝐚𝐠𝐚 𝐬𝐩𝐫𝐞𝐣𝐞𝐦 𝐭𝐚𝐤š𝐧𝐞𝐠𝐚 𝐯𝐨𝐣𝐚š𝐤𝐞𝐠𝐚 𝐞𝐦𝐛𝐚𝐫𝐠𝐚 𝐭𝐮𝐝𝐢 𝐧𝐚 𝐫𝐚𝐯𝐧𝐢 𝐄𝐔 𝐳𝐚 𝐯𝐬𝐞 𝐝𝐫ž𝐚𝐯𝐞 č𝐥𝐚𝐧𝐢𝐜𝐞. Vlado RS pozivamo tudi, da se p𝐩𝐫𝐢𝐝𝐫𝐮ž𝐢 𝐈𝐫𝐬𝐤𝐢 𝐢𝐧 Š𝐩𝐚𝐧𝐢𝐣𝐢, 𝐤𝐢 𝐬𝐭𝐚 𝐩𝐨𝐳𝐯𝐚𝐥𝐢 𝐊𝐨𝐦𝐢𝐬𝐢𝐣𝐨 𝐄𝐔 𝐤 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐳𝐢𝐣𝐢 𝐠𝐨𝐬𝐩𝐨𝐝𝐚𝐫𝐬𝐤𝐨-𝐭𝐫𝐠𝐨𝐯𝐬𝐤𝐞𝐠𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐝𝐫𝐮ž𝐢𝐭𝐯𝐞𝐧𝐞𝐠𝐚 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐚𝐳𝐮𝐦𝐚 𝐦𝐞𝐝 𝐄𝐔 𝐢𝐧 𝐈𝐳𝐫𝐚𝐞𝐥𝐨𝐦 zaradi kršitev določil o spoštovanju temeljnih človekovih pravic, ob tem pa naj Slovenija tudi sprejme 𝐩𝐫𝐞𝐩𝐨𝐯𝐞𝐝 𝐮𝐯𝐨𝐳𝐚 𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐳𝐢𝐭𝐚 𝐢𝐳𝐝𝐞𝐥𝐤𝐨𝐯 𝐢𝐳 𝐧𝐞𝐳𝐚𝐤𝐨𝐧𝐢𝐭𝐢𝐡 𝐢𝐳𝐫𝐚𝐞𝐥𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐧𝐚𝐬𝐞𝐥𝐛𝐢𝐧.«, je še povedala Vodopivec. »Pozivamo tudi, da naj se RS 𝐩𝐫𝐢𝐝𝐫𝐮ž𝐢 𝐭𝐨ž𝐛𝐢 𝐉𝐮ž𝐧𝐞 𝐀𝐟𝐫𝐢𝐤𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐝 𝐌𝐞𝐝𝐝𝐫ž𝐚𝐯𝐧𝐢𝐦 𝐬𝐨𝐝𝐢šč𝐞𝐦 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐢 𝐈𝐳𝐫𝐚𝐞𝐥𝐮, ter da začne uporabljati možnosti, ki jih ponujajo 𝐝𝐢𝐩𝐥𝐨𝐦𝐚𝐭𝐬𝐤𝐢 𝐬𝐭𝐢𝐤𝐢 𝐳 𝐈𝐳𝐫𝐚𝐞𝐥𝐨𝐦, č𝐞 𝐭𝐞𝐡 𝐧𝐞 𝐦𝐢𝐬𝐥𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐤𝐢𝐧𝐢𝐭𝐢, 𝐢𝐧 𝐩𝐨𝐤𝐥𝐢č𝐞 𝐢𝐳𝐫𝐚𝐞𝐥𝐬𝐤𝐞𝐠𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐞𝐩𝐨𝐬𝐥𝐚𝐧𝐢𝐤𝐚 𝐧𝐚 𝐳𝐚𝐠𝐨𝐯𝐨𝐫«.

Predstavniki Vlade RS so večkrat poudarili pomen humanitarnih akcij, zato je Urša Regvar, predstavnica PIC, pozvala, da 𝐧𝐚𝐣 𝐑𝐒 𝐯𝐳𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢 𝐝𝐨𝐩𝐨𝐥𝐧𝐢𝐥𝐧𝐞 𝐩𝐨𝐭𝐢, 𝐤𝐢 𝐛𝐢 𝐝𝐫𝐮ž𝐢𝐧𝐬𝐤𝐢𝐦 č𝐥𝐚𝐧𝐨𝐦 𝐏𝐚𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐜𝐞𝐯 𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐤, 𝐤𝐢 ž𝐢𝐯𝐢𝐣𝐨 𝐯 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐢, 𝐨𝐦𝐨𝐠𝐨č𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐡𝐨𝐝 𝐢𝐳 𝐆𝐚𝐳𝐞 𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐛𝐢𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐯 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐢. »Dopolnilne poti so poti, ki posameznikom omogočajo varen in zakonit odhod iz države, v kateri se nahajajo, vstop v Republiko Slovenijo ter zakonito prebivanje v njej.«, je povedala Regvar. »Z modeli zakonitega in varnega prihoda ima Slovenija že izkušnje«. Ker ljudem v Gazi grozi, da bodo ubiti ali dolgotrajno razseljeni, od Slovenije »𝐩𝐫𝐢č𝐚𝐤𝐮𝐣𝐞𝐦𝐨, 𝐝𝐚 𝐧𝐞𝐦𝐮𝐝𝐨𝐦𝐚 𝐯𝐳𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐳𝐚 𝐯𝐚𝐫𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐮𝐫𝐞𝐣𝐞𝐧 𝐬𝐩𝐫𝐞𝐣𝐞𝐦 𝐨𝐬𝐞𝐛 𝐳 𝐆𝐚𝐳𝐞 𝐭𝐞𝐫 𝐧𝐣𝐢𝐡𝐨𝐯𝐨 𝐩𝐫𝐞𝐛𝐢𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐯 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐢.«, ja zaključila Regvar.

Gibanje za pravice Palestincev je ob tem pozvalo še, naj RS po zgledu Francije in Nizozemske 𝐬𝐨𝐝𝐞𝐥𝐮𝐣𝐞 𝐳 𝐉𝐨𝐫𝐝𝐚𝐧𝐢𝐣𝐨 𝐩𝐫𝐢 𝐝𝐨𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢 𝐡𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐧𝐞 𝐩𝐨𝐦𝐨č𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐛𝐢𝐯𝐚𝐥𝐜𝐞𝐦 𝐆𝐚𝐳𝐞 𝐢𝐳 𝐳𝐫𝐚𝐤𝐚; po zgledu Španije, Irske in Portugalske 𝐩𝐨𝐯𝐞č𝐚 𝐬𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐬𝐤𝐨 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧č𝐧𝐨 𝐩𝐨𝐝𝐩𝐨𝐫𝐨 𝐳𝐚 𝐧𝐞𝐦𝐨𝐭𝐞𝐧𝐨 𝐝𝐞𝐥𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐀𝐠𝐞𝐧𝐜𝐢𝐣𝐞 𝐙𝐝𝐫𝐮ž𝐞𝐧𝐢𝐡 𝐧𝐚𝐫𝐨𝐝𝐨𝐯 𝐳𝐚 𝐩𝐚𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐬𝐤𝐞 𝐛𝐞𝐠𝐮𝐧𝐜𝐞 (𝐔𝐍𝐑𝐖𝐀).

Iztok Šori iz Mirovnega inštituta je poudaril, da je »Evropska unija ta teden napovedala, da 𝐛𝐨 𝐳𝐚šč𝐢𝐭𝐢𝐥𝐚 𝐥𝐚𝐝𝐣𝐞 𝐯 𝐑𝐝𝐞č𝐞𝐦 𝐦𝐨𝐫𝐣𝐮, ki jih s ciljem, da bi spremenili Izraelsko politiko, napadajo jemenski Hutiji. 𝐍𝐚 𝐝𝐫𝐮𝐠𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐧𝐢 𝐮𝐧𝐢𝐣𝐚 𝐧𝐢 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐚 𝐧𝐢č, 𝐝𝐚 𝐛𝐢 𝐳𝐚šč𝐢𝐭𝐢𝐥𝐚 ž𝐢𝐯𝐥𝐣𝐞𝐧𝐣𝐚 𝐏𝐚𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐜𝐞𝐯 in sama skušala prisiliti Izrael, da preneha z bombardiranjem Gaze. Takšna politika, ki postavlja ekonomske interese pred človeška življenja, je zavržna in v ljudeh upravičeno vzbuja zavračanje in odpor.« Prepričan je, da večina ljudi v Sloveniji in Evropi trenutne politike do Izraela ne podpira, kar med drugim kažejo številni protesti, predstavnike slovenskega političnega vrha pa je pozval, »𝐝𝐚 𝐧𝐚𝐣 𝐩𝐫𝐞𝐢𝐝𝐞𝐣𝐨 𝐨𝐝 𝐛𝐞𝐬𝐞𝐝 𝐤 𝐝𝐞𝐣𝐚𝐧𝐣𝐞𝐦 𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐢č𝐧𝐞𝐣𝐨 𝐮𝐫𝐞𝐬𝐧𝐢č𝐞𝐯𝐚𝐭𝐢 𝐦𝐢𝐫𝐨𝐯𝐧𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐤𝐨.«

Hasan, Palestinec iz Gaze, ki že nekaj let živi v Sloveniji, je zbrane pozval: »Si predstavljate, da je vaše življenje čez noč uničeno, da v trenutku izgubite vse, kar imate? Dom, spomine, prijatelje, celo življenje, ki se konča v trenutku. B𝐞ž𝐚𝐭𝐢 𝐦𝐨𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐢𝐳 𝐞𝐧𝐞𝐠𝐚 𝐤𝐫𝐚𝐣𝐚 𝐯 𝐝𝐫𝐮𝐠𝐞𝐠𝐚, 𝐝𝐚 𝐛𝐢 𝐩𝐫𝐞ž𝐢𝐯𝐞𝐥𝐢 𝐛𝐨𝐦𝐛𝐚𝐫𝐝𝐢𝐫𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐢𝐧 𝐬𝐦𝐫𝐭. Č𝐞 𝐛𝐨𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐞ž𝐢𝐯𝐞𝐥𝐢 𝐛𝐨𝐦𝐛𝐚𝐫𝐝𝐢𝐫𝐚𝐧𝐣𝐞, 𝐛𝐨𝐬𝐭𝐞 𝐳𝐚č𝐞𝐥𝐢 𝐭𝐫𝐩𝐞𝐭𝐢: ž𝐞𝐣𝐨, 𝐥𝐚𝐤𝐨𝐭𝐨 𝐢𝐧 𝐛𝐨𝐥𝐞𝐳𝐧𝐢. 𝐕𝐬𝐞 𝐭𝐨 𝐬𝐞 ž𝐚𝐥 𝐝𝐨𝐠𝐚𝐣𝐚 𝐬𝐚𝐦𝐨 𝐬𝐯𝐞𝐭𝐮 𝐢𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐧𝐚𝐫𝐨𝐝𝐧𝐢𝐦 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚𝐦. 𝐃𝐨 𝐤𝐝𝐚𝐣? 𝐆𝐞𝐧𝐨𝐜𝐢𝐝 𝐣𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚 𝐮𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐭𝐢.

Metka Naglič iz Amnesty International Slovenija je ob zaključku tiskovne konference poudarila, da je »𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯 𝐩𝐨 𝐭𝐚𝐤𝐨𝐣š𝐧𝐣𝐞𝐦 𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐣𝐧𝐞𝐦 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐫𝐣𝐮 𝐣𝐞 š𝐞 𝐛𝐨𝐥𝐣 𝐧𝐮𝐣𝐞𝐧 𝐤𝐨𝐭 𝐤𝐚𝐝𝐚𝐫𝐤𝐨𝐥𝐢 𝐝𝐨𝐬𝐥𝐞𝐣, saj so neomajno izraelsko bombardiranje in napadi zdesetkali Gazo, palestinsko prebivalstvo je prepuščeno lakoti, grozi jim stradanje, razhajajo bolezni, medtem ko se ovirajo poskusi, da se zmanjša njihovo trpljenje. Več družin, ki so izgubile najdražje, so Amnesty International povedale, kako zelo si želijo, da bi dosegle vsaj nekakšno pravico. Da je to edino, kar jih še drži pokonci ob njihovih izgubah. To še dodatno ilustrira, kako zelo nujno je, da se naslovi dolgotrajno nekaznovanost izraelskih sil za vojna hudodelstva in druga kazniva dejanja po mednarodnem pravu. Pričevanja preživelih in užaloščenih, ki so izgubili svoje drage, humanitark delavk in delavcev, zagovornikov in zagovornic človekovih pravic, novinark, novinarjev, organizacij in številnih drugih so nam na voljo: 𝐧𝐞 𝐦𝐨𝐫𝐞𝐦𝐨 𝐢𝐧 𝐧𝐞 𝐛𝐨𝐦𝐨 𝐦𝐨𝐠𝐥𝐢 𝐫𝐞č𝐢, 𝐝𝐚 𝐧𝐢𝐬𝐦𝐨 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐥𝐢. Grozljivi zločini v Gazi so in bodo madež na kolektivni vesti sveta.«

Ob koncu so izjavo prebrali še iz Solidarnostnega odbora za svobodno Palestino, ki je začetku meseca s podporo številnih civilno-družbenih skupin na 𝐊𝐨š𝐚𝐫𝐤𝐚š𝐤𝐨 𝐳𝐯𝐞𝐳𝐨 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐞 𝐧𝐚𝐬𝐥𝐨𝐯𝐢𝐥 𝐣𝐚𝐯𝐧𝐢 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯, 𝐝𝐚 𝐬𝐞 𝐨𝐩𝐫𝐞𝐝𝐞𝐥𝐢 𝐝𝐨 𝐠𝐞𝐧𝐨𝐜𝐢𝐝𝐚 𝐯 𝐆𝐚𝐳𝐢 𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐩𝐨𝐯𝐞 𝐤𝐯𝐚𝐥𝐢𝐟𝐢𝐤𝐚𝐜𝐢𝐣𝐬𝐤𝐨 𝐭𝐞𝐤𝐦𝐨 𝐳 𝐈𝐳𝐫𝐚𝐞𝐥𝐨𝐦, ki se ima odviti v nedeljo 25. februarja. Tekma ni bila odpovedana, je pa ob bližajoči se tekmi Policijska uprava Koper javnost obvestila, da bo v nedeljo pred, med in po tekmi izvajala poostren nadzor ter da bo »zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanja uporabljala tehnična sredstva za fotografiranje in snemanje.« Zato so v Solidarnostnem odboru za svobodno Palestino deležnike za organizacijo tekme v Kopru in policijo javno vprašali, 𝐚𝐥𝐢 𝐛𝐨𝐝𝐨 𝐦𝐢𝐫𝐧𝐢 𝐢𝐳𝐫𝐚𝐳𝐢 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐬 𝐏𝐚𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐤𝐚𝐦𝐢 𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐜𝐢 𝐫𝐚𝐳𝐮𝐦𝐥𝐣𝐞𝐧𝐢 𝐤𝐨𝐭 ‘𝐨𝐝𝐤𝐥𝐨𝐧𝐬𝐤𝐨 𝐝𝐞𝐣𝐚𝐧𝐣𝐞’? 𝐁𝐨 𝐮𝐩𝐨𝐫𝐚𝐛𝐚 𝐩𝐚𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐬𝐤𝐞 𝐳𝐚𝐬𝐭𝐚𝐯𝐞 𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐤𝐦𝐢 𝐫𝐚𝐳𝐮𝐦𝐥𝐣𝐞𝐧𝐚 𝐤𝐨𝐭 ‘𝐨𝐝𝐤𝐥𝐨𝐧𝐬𝐤𝐨 𝐝𝐞𝐣𝐚𝐧𝐣𝐞’?

Vzeto iz objave izjave na FB strani Gibanja za pravice Palestincev

Avtor fotografij: Črt Piksi

Prispevek iz današnjih poročil: https://365.rtvslo.si/arhiv/prvi-dnevnik/175024753