Dolga pot domov – Medijski in politični diskurzi o integraciji tim. zahodnega Balkana v Evropsko unijo

fotka_26_11_finalV četrtek, 26. novembra od 10. ure naprej je v dvorani Slovenskega etnografskega muzeja (Metelkova 2), Ljubljana, potekala enodnevna mednarodan konferenca z naslovom Dolga pot domov – Medijski in politični diskurzi o integraciji tim. zahodnega Balkana v Evropsko unijo.

Namen konference je bil spodbuditi kritično razpravo o načinu oblikovanja in učinkih medijskih in političnih diskurzov o vključevanju držav tim. zahodnega Balkana v Evropsko unijo, ter spodbuditi drugačne diskurzivne prakse in javne politike na tem področju. S tem namenom je v knjižni zbirki Media Watch bila izdana študija Dolga pot domov: Reprezentacije zahodnega Balkana v političnem in medijskem diskurzu avtorice Tanje Petrović.

Program konference je vključeval uvodni razpravi Tanje Petrović in Rastka Močnika in dve okrogli mizi Novi kolonijalizem (udeleženci Mitja Velikonja, Danijela Majstorović, Fatos Lubonja, Boris Dežulović in Ervin Hladnik Milharčič) in Nove meje Evrope (udeleženci Ivan Čolović, Ugo Vlaisavljević in Lev Kreft).

Vodja projekta: Brankica Petković
Sodelavke na projektu: Tanja Petrović, Mojca Frelih in Jasna BabićRezultati

Partnerji:

ZRC SAZU, Ljubljana

Financerji:

East East: Partnership Beyond Borders Program (OSI)